teisipäev, 6. mai 2008

Rootsi kunni sünna

Eelmisel nädalal ehk 30.aprillil, oli Rootsi kuninga Carl XVI Gustaf -i sünnipäev. Selle päeva puhul P-i koolis istutatasid kõik tema klassi lapsed potti kaks kressi. Lisaks tegid joonistuse ning panid selle pulga otsa püsti sellesse potti. Iga laps viis ka oma kressipoti koju. Nüüd me siis ootame kuidas sünnipäeva-kressid idanema hakkavad.

P, suur kooliskäimise fänn, lubas kuningale kirjutada, et ta võiks ka nädalalõpud koolipäevadeks muuta, et siis saaks iga päev koolis olla!

Carl sai kuningaks minu sünniaastal. Ta on minu meelest väga väärikas ning armastatud kuningas, mitte ainult Rootsis vaid ka igal pool mujal maailmas. Olen teda elus ainult korra näinud - eelmisel aastal Victoria sünnipäeval jalutas ta koos teiste pereliikmetega rahva rõõmuks lossi õuel.

Oma prouaga kohtus ta Müncheni Olümpiamängude ajal, kus Silvia oli võistemas. Neil on 3 last: Victoria, Carl Philip ja Madeleine. Carl Philip -iga kohtusime mõlemad koos P-ga ka lähemalt Karlstadis, ühel rallil. Ta on ju ka kuulus sellepoolest, et sündis troonipärijana 13.05.1979, kuid 01.01.1980, ehk enne kui ta sai 1 aastasekski, jõustus uus troonipärimisseadus Rootsis. Ehk sellest päevast alates pärib Rootsis trooni vanim laps, mitte vanim meessoost järeltulija, ehk sedapuhku siis Victoria. Huvitav fakt on ka see, et kuigi Rootsis on Carl Philip troonipärimise järjekorras teine, siis lisaks sellele inglismaal on ta järjekorras 187-s, samas kui tema vanem õde Victoria on seal alles 190-s.

Kommentaare ei ole: