pühapäev, 12. oktoober 2008

Tagasi kodus

Seekordne Eesti reis läks täiesti töötähe all. Õudne tormamine mööda Eestit! Aga lisaks sellele sai muidugi kõigil kolmel õhtul teatris käidud - Paides, Viljandis ja Tallinnas. Teel Eesti ning teel tagasi vaatasin ka õige mitut filmi, kuid ainult üks neist osutus ka tõeliselt vaatamise vääriliseks...kirjutan neist kõigist siiski mõne rea varsti kohe, et jääks märk maha...

Eestis oli sügis nädala-paari jagu kaugemal kui siin. Aga ühtviisi värvikirevad on nad mõlemalpool merd. P jäi maal olles haigeks ja õue ei saanudki muidu kui esimesel päeval. S aitas K-l puud riita kuuri alla sättida. Ja Kristin kakerdas niisama ringi.

Teatriõhtu ajal käisime küll ise teatris, aga see Buratino on mul juba vanast ajast ka lindi peal olemas. Kuid järgmisel kahel nädalal tulevad ETV-st tükid, mida ma niiväga tahaksin näha - Endla Võikollane üü ja NO99 Nafta!!! Nafta ajaks sõidan ka ilmselt Eesti jälle tööasjus, siis saan lindistada ka :) Telekas algas ka üks suur uus teatrisari - Tuulepealne maa. Loodan väga, et nad selle ka arhiivi üles panevad...hetkel on seal viimane päev, just päev enne kui see telekast tuli, ehk 8.10.

Väga suure ja erilise kultuurielamuse pakkus ka mulle Anu Lamp, aga sellest pean ma kohe eraldi kirjutama!

Muidugi tassisin kaasa terve hunniku uusi raamatuid. Kõige suuremateks silmarõõmudeks ammu taga otsitud Grisham -i Vennad ja Eco Eilse päeva saar...mis mõlemad minu teada juba ammu välja müüdud, aga Viljandi raamatupoes nad lihtsalt seisid riiulil ning ootasin minu ostma tulemist :) Kuid sama hea meel on muidugi kahest uuest Moodsa aja sarja raamatus ja Zafon -i "Tuule vari" nimelisest teosest! Samuti ilmus kordustrükina Robb-i Salamõrtsuka õpilane - esimese raamatu esimene osa... mul oli nii kahju, et eelmise trüki ajal venitasin nii kaua selle otsmisega, et sai enne otsa, kui ma nii kaugele jõudsin... Lisaks Teatrielu 98, ja 99, mis Viljandist samuti pool tasuta kätte sattusid. Siiani olen ostnud kõik Teatrielud alates 2000-st aastast...mõtlesin, et piirdungi nendega, aga kui nii odavalt midagi nii head ja huvitavat pakutakse, siis ma vastu ka ei hakka :) Kõige lisaks veel Väino Aren -i portreeraamat ja hulgaliselt lasteraamatuid. Teiste hulgas ka uus Vesta-Linne - "Vesta-Linne on murest murtud" , Uus Sune "Tubli, Sune!", DiCamillo "Tiiger virgub" ja "Kõik Winn-Dixie pärast" ja Wimberg -i "Padakonn", mille ma jõudsin juba hetk tagasi tervele perele ette loetud - see on nii lühike (50lk ning osadel lehekülgedel on ainult pildid). Antikvariaadist sain ka ühe kotitäie kraami (Moberg, Goosebumprid S-ile, Aino Talvi ja Rudolf Nuude portreeraamatud, Leelo Tungla neli väikest luuleraamatut 60ndatest, 70ndatest ja 80ndatest). Postiga oli tulnud uus LR raamat...ehk lugemist on nüüd terve maa ja ilm...nagu mul juba enne poleks olnud :) Aga raamatupoes tekib mul nii tugev omanikuinstinkt, et kõik huvitavad asjad lihtsalt pean endale oma "urgu" tarima :) Lugesin Bukahooliku kodulehelt, et ta ostis ka Anne Lange Tõlkimise aabits -a...ma ei teadnudki, et selline on välja antud (A.Lange on mu tõlke-iidol)! Ma olen vahest oma lõbuks tõlkinud üht koma teist. Ehk siis just nimelt lastele ettelugemiseks rootsi- ja ingliskeelseid raamatuid. Järgmiseks korraks jäi seega veel raamatuostuhimu rahuldamiseks materjali :) Iseasi kas bilanss enam lubab :(

Üldse hämmastas mind see inimeste ostuhullus. Ma käisin Kristiine Apollos ja ei leidnud autole parkimiskohta. Samuti oli igal pool mujal rahvast poodides nagu murdu. Ehk ei ole see majandus siis kodudesse veel mõjunud (loodetavasti siis pole asi nii hull, kui mingi seitsmes meel mõista annab). Inimestel on ikka veel raha kärud kuhjaga täis laduda...

3 kommentaari:

Sehkendaja ütles ...

Tere! Vaatasin juba neljapäevast-reedest saadik, kas peab paika minu oletus su isiku suhtes - et kas tulevad Eesti sissekanded või mitte. Nüüd võiks seega oletada, et peavad siiski paika, kuigi ajakava paistab küll meeletult kiire olnud olevat (minu peas loodud versiooni järgi). Sellegipoolest - Tartu oli algul nagu kiusteks selline vihmane ja imelik, aga pealelõunal tuli ju päike välja ja näitas end paremast küljest! (Viidates eelmisele Tartu-sissekandele, mille puhul ma oma kommenteerija-staatust alustasin).

Kui Zafóni raamatu läbi saad, "külasta minu boksi" - kirjutasin sellest suvel, kui läbi sain. Lausa häirivalt põnev tundus:) Muu nagu polnudki nii meeldejääv kui just see, et peaaegu et nõmedalt põnev oli:)))

Su raamatuostmiskihk ajab ka hirmujutid peale - kuhu kõik need raamatud pannakse? Ma ise püüan meeleheitlikult juba mitu aastat minimaalselt raamatuid osta, aga maja on neid ikka täis, juba vanaema ajast üks sein paksult raamatuid täis... Peaks eraldi raamatukogu-toa sisse seadma, kui ruumi oleks:)))

Aga muidu - kõike head teile kõigile! Kuna ma siin nii tihkelt olen kommenteerima hakanud, siis tundus imelik kommenteerida inimesele, kellest mul mingit pilti pole ja sellepärast nuuskisin "vägarna förbi/i kors". Palju lihtsam ja tuttavam kohe tervisi saata!

Danzumees ütles ...

:))) No sellisel juhul, tore oli kohtuda!!! Kuigi ma ei teadnudki, et selline variant oli olemas :)))

Mina aga ikkagi ei tea, kes Sa täpsemalt oled?! Jah, blogi järgi nime tean, aga muud ei midagi :)
Pean ka vist neid "teid ja radu mööda" otsima...või kuidas Sa tõlgiksid "Teid risti/rästi?" :)

Aga Tartus oli seekord tõeliselt ilus, seal ma käisin küll ja lähiümbruses ka - kõige parem ja põnevam üritus oli küll umbes 70 km Tartust väljaspool (Võrtsjärve all). Mind oli kutsutud ka Biotehnoloogide uue labori avamisele, aga see "ajagraafik" oli tõesti natuke üle mõistuse :) ja sellepärast sinna ei jõudnudki :( Ei jõudnud ma ju ka isegi mitte süüa...ja kuigi väga tahtsin, siis ka Küütri tn Itaalia resto jäi järgmiseks korraks...ma ju juba oktoobri lõpus tagasi seal "oma sünnikandis"...ma ju sündisin Tartumaal...küll u.30km kaugusel...

Eile laevale jõudes ja ühe teise "porise" auto kõrvale parkides, küsis tolle väliseestlasest juht, et kas käisin ka Saaremaal? Seal ma tõesti ei käinud :) aga selle eest sõitsin selle kolme päevaga kaks ja pool paagitäit bensiini ära.

Sinu "Tuule vari" lugu ma natuke juba peaaegu et otsast hakkasin lugema...aga ei julgenud ka, et äkki saan midagi sellist teada, mida enne lugemist ei taha teada. Ehk siis pärast on hea muljeid vahetada! Aga raamatutega on mul natuke hullusti küll...raamatukogu failis on kirjas natuke üle 6 tuhande raamatu... ja rohkem kui tuhat on sinna veel märkimata ka. Vanasti antikvariaatidest ahmisin kokku kõik head ja olulised teosed. Nüüd on nii hea meel, sest neid "odavate raaatute antikvariaate" enam ei eksisteerigi. Tallinnas polegi eriti mõtet vanu raamatuid osta, need on sama kallid kui uued. Tartus ja mujal veel nii hull pole.

Sehkendaja ütles ...

Zafoni puhul ära jah minu viimast lõiku loe, see äkki ütleb midagi ära.

Ja mina, sinisilmne, veel arvasin, et teatrietendustega piirdus ringijooksmine! See oli siis küll aja maksimaalne ärakasutamine, täpselt vastupidine Alice'i Imedemaa teelauale. Ma ei tea, kuidas aeg sellisesse kasutamisse suhtub:)