kolmapäev, 31. detsember 2008

Aasta viimane postitus - veel Detsembrikuu filme...

Kuna aasta saab kohe läbi ja telekast tõesti ei tule midagi (miks küll eestlased ei oska nalja teha? Ok...Anu Lamp-i loetud Koomapalati reality-show....see oli vist õhtu ainuke nali :))...kõht on ka niiiii täis, et süüa enam ei taha ja ootan, et saaks lastega õue minna, siis kirjutan lühidalt veel üles mõned filmid, mis viimase kuu jooksul mu silme eest läbi jooksid. (S)Üld(i)reegel on see, et need, mille hinnang on 3+, siis nendesse võiks kerge kahtlusega suhtuda. Nelja miinusega hinnatud filmid olid minu jaoks huvitavad ja seal oli "midagi" "erilist" "vaatamisväärset". Ja neid soovitan julgemalt vaadata. 3ga ja loomulikult 1ga hinnatud filmidest võib siiski loobuda. Need on suuremalt jaolt ajaraisk. Eriti see 1ne...

Crips and Bloods: Made in America
Hinnang: 4- (dokfilm mustade raskest elust ning gängidest Ameerikas. Päris huvitav, sest asjaga lähedalt seotud inimesed ise jutustavad seda lugu. Karm ja kurb elu..huvitav, et seal peamiselt kahte gängi need mustad niimoodi üle riihi jagunenud..kui oled ühes, oled teiste vaenlane - titest saati.)

Blindness
Hinnang: 4- (Fernando Meirelles -i Cannes-is esilinastunud film oli omamoodi teatraalne, sest peamiselt toimus kogu tegevus ühes hoones. Karm, huvitava lähtekohaga. Julianne Moore ja Mark Ruffalo. Vähemalt huvitav, kuigi ootasin midagi enamat. Lõpp oleks võinud olla muud kui ameerikalik ja ette ära arvatav.)

Tropa de Elite
Hinnang: 4- (Väga ehtsa tundega Brasiilia film narkopolitseidest. Berliini filmifestivali võidufilm. Põnev ja huvitava ülesehitusega. Karm, kuid samas realistliku tundega.)

Transsiberian
Hinnang: 4- (Tegijad räägivad juba enda eest - Brad Anderson oli lavastajapukis, näitlejateks Woody Harrelson, Emily Mortimer, Ben Kingsley, Eduardo Noriega, Thomas Kretschmann. Pettusin, küll Kingsleys... kange ja vene keelt valesti rääkiv tegelane...miks nad ei palganud spetsialisti, kes oleks stseen stseeni järel teda õpetanud...väga võltsina mõjus. Kuid muidu lugu oli põnev ning vaatamisväärne triller. Rongid müjuvad millegipärast nii romantilisena...tahaks ise ka niimoodi läbi Siberi reisida.)

Leonera (Lion's den)
Hinnang: 4- (Argentiina tänavuaastane Oscarisaadetis, on üpris tagasihoidlik vangladraama. Naisvangidest. Peamiselt ühest, kellel sündimas laps... Naiste vahelisest sõprusest ning isekusest ja inimsuhetest...loomulikult on tegemist ka põgenemisega...)

Definitely, Maybe
Hinnang: 4- (muinasjutuline armastusfilm. Natuke uudse lähenemisega. Isa jutustab tütrele enda ja tüdruku ema kohtumise ja armastuse lugu...jättes ütlemata, kes jutus sisalduvatest naistest on tüdruku ema....isa elus on nimelt olulisi naisi olnud 3. Little miss sunshine-ist tuttav Abigail Breslin on ikka sama nunnu. isa rollis Ryan Reynolds ning naised: Elizabeth Banks, Isla Fisher, Rachel Weisz...lisaks veel ühe kõrvaltegelasena Kevin Kline...mina hoidsin pöialt Aprilile (Fisher).)

Azuloscurocasinegro
Hinnang: 3+ (Hispaania draama-komöödia-jamiskõikveel, mis valiti Pöffi vaatajate lemmikuks aasta paar tagasi. Ma ei saa sellest fenomenist 100% aru, kuid kahtlemata on tegemist huvitava linalooga. Almodovariga võrdlus oli minu jaoks natuke kummaline..aga võibolla mõned fragmendid...ei tea kah.)

Snow Angels
Hinnang: 3+ (masendav Ameerika väikelinna-draama...kus ema on lapse surmas süüdi, kuigi ema süüdistas enne traagilist juhtumit pidevalt isa hoolimatuses. Kuidagi kurb ning raske film. Laste surmad on alati "liiga" rasked teemad filmide jaoks.)

Boy A
Hinnang: 3 (minu meelest kõvasti ülehaibitud kriitikute poolt. Peategelast näitlenud poiss oli nii ebameeldiv näitleja, et filmi oli tema pärast natuke piin vaadata. Ma ei saa aru, miks mõned mehed arvavad, et nad näevad kenamad välja kui hoiavad suu natuke avatud nii et keel on sealt vahelt paista...minu meelest jätab see natuke kohtlaste ja ohmude inimeste mulje. Kuigi, eks seal ka "midagi" oli...)

How to lose friends and alienate people
Hinnang: 3 (ootasin ja pettusin. Liiga tavaline ameerika "romcom". Miks küll Simon Pegg selle tegi? Kirsten Dunst ka osaleb...aga tema ei olegi mu lemmikute hulgas. Rahategemise masin.)

Day the earth stood still
Hinnnag: 1 (õudne möga. Igav ja mõttetu ufo-lugu. Ainult Jennifer Connolly oli väärt vaatamist. Kuid ta on palju paremates filmides..miks see jama küll uuesti tehti? Vana versioon oli oma ajas ok. Kuid see suure kera müsteerium tänapäevas ning kuidas me inimesed ikka ennast ning maakera hävitame...see teema on kuidagi nii üle ekspluateeritud, et mina enam ei viitsi, kui seda esitatakse mingite "ufode" kaudu. Kohe on see film ka ununenud, nagu seda poleks kunagi olnudki :))

HEAD UUT AASTAT!

Kommentaare ei ole: